ELSA Delegations:

Upplev internationellt beslutsfattande!

ELSA har ett konsultativt medlemsskap i flera internationella organisationer såsom Europarådet och olika FN organ. ELSA skickar regelbundet delegater bestående av dess medlemmar till internationella möten och sessioner som berör internationella angelägenheter. Totalt skickar ELSA över 300 delegater runtom världen varje år.

ELSA Delegations ger medlemmar möjligheten att följa sessioner av stora internationella institutioner på plats och skapar värdefull erfarenhet om hur beslutsfattning och samarbete mellan länder sker i praktiken. Arbetsgivare ser denna typ av erfarenhet meriterande, så tveka inte i att söka.

Internationell praktik

Se hur det dagliga arbetet på prestigefulla institutioner ser ut samt upplev hur internationella fördrag skissas upp i praktiken.

Unika erfarenheter

Få erfarenhet i områden inom juridiken som du inte annars hade haft tillgång till. Lär dig att förstå de bakomliggande faktorerna vid internationellt beslutsfattande.

Erfarna yrkesverksamma

Gör det mesta av möjligheten att möta ledande jurister från runtom världen. Ge din karriär en otrolig möjlighet genom att nätverka med professionella diplomater.

Ansök till ELSA Delegations

Nya ansökningsperioder för delegater öppnar varannan månad. Mötena brukar vanligtvis vara i 5 dagar och delegationen från ELSA brukar bestå av 4 till 5 personer. Deltagande på ELSA Delegation är gratis, men deltagaren behöver själv stå för transport, kost och logi. ELSA Delegation är öppet för alla ELSA medlemmar, så som delegat lär du även känna juriststudenter från andra länder. Håll dig uppdaterad om ELSA Delegation genom att prenumerera på ELSA Internationals nyhetsbrev samt genom att följa oss på sociala medier.

När du ansöker om en plats, förbered ett personligt brev (upp till 500 ord) och ett CV. Tidigare ELSA-erfarenhet är meriterande, men inget krav. Du kan välja att delta i ELSA Delegations flera gånger under studietiden. Att ansöka om en plats i ELSA Delegations är alltid värt energin! Delegater väljs på bestämda kriterier.

Läs delegaters testamenten för att lära dig vad tidigare delegater erfarit. Skicka även gärna iväg ett mail med dina frågor till oss här.