Brysselresan

ELSA Uppsalas populäraste resmål. En gång om året åker ELSA Uppsala till Bryssel. Tidigare år har man bland annat besökt den svenska delegationen på NATO:s högkvarter, Europaparlamentet, Mannheimer Swartling etc. Utöver detta brukar sociala aktiviteter förekomma samt ha tid att upptäcka andra sidor av Bryssel.

För frågor mejla

seminarsconferences.uppsala@se.elsa.org

Efter 2019-års resa skrevs en krönika av en av deltagarna. Vi tyckte den var så välskriven att den förtjäna en plats på vår ELSA-Uppsala sida.

  • Bryssel – möjligheternas stad!

Att EU och dess lagstiftning har stor påverkan på våra liv i Sverige är inget nytt. Ändå tycks det som händer i Bryssel ske så långt borta att det är svårt att greppa. Vad gör egentligen Europaparlamentet? Och hur kan man ha en internationell karriär som jurist?

Oavsett om du har T1-kunskaperna fräscha i bagaget eller inte så är ELSAs resa till Bryssel ett ypperligt tillfälle att vidga vyerna och se hur allt går till på nära håll, på EU:s högkvarter i Europas hjärta. Besöket på Europaparlamentet inleds med intressant föreläsning om EU, med avstamp i efterkrigstidens Europa och de första fördragen på 50-talet och fram till idag när länder som Storbritannien väljer att lämna gemenskapen. Därefter ges en rundvandring i huset samt ett besök i plenisalen där den lycklige kan ha möjlighet att se en debatt! Live!

Under resan gör vi flera andra studiebesök där vi visar olika möjligheter för en internationell karriär. Vare sig du är sugen på att arbeta på någon av EU:s institutioner, på FN eller med affärsjuridik finns drömjobbet med största sannolikhet i Bryssel. Ta chansen och häng med!

Kommentar från deltagare: “Det var en lärorik och inspirerade resa med många roliga intryck. Studiebesöken var givande och det var spännande att besöka världens största transnationella parlament och få veta mer om dess befogenhet och roll. Informationscentret bjöd på massa interaktiva utställningar om EU:s historia. ”