Legal English

Legal English är en återkommande föreläsningsserie är Legal English. Föreläsningsserierna varierar till innehåll, men har som gemensamt syfte att förbereda juriststudenter för en internationell karriär genom att förbättra studenternas kunskaper i juridisk engelska.

Vill du veta mer? Läs vår ELSA krönika nedan.

2019-års Legal English krönika. Författad av Sam Majid.

Efter många års studier i grundskolan och gymnasiet har engelska varit en naturlig del av vår undervisning. Många av oss har byggt en stark språklig grund, som vi kommer att ta med oss hela livet.

Idag studerar vi juridik – en utbildning som nästan uteslutande är på svenska, och primärt förbereder oss för en karriär inom den svenska arbetsmarknaden. Plötsligt ter sig de kunskaper inom engelskan som vi byggt under skolgången inte lika relevant för en del. Men är det verkligen så?

I takt med globaliseringen och digitaliseringen, har det engelska språket kommit att bli alltmer väsentlig del inom många delar av den svenska arbetsmarknaden. Såväl utländska som inhemska advokatbyråer använder engelskan flitigt i allt ifrån företagsförvärv till avtalsteckning och allt däremellan.

Att bekanta sig med denna säregna del av det engelska språket såhär tidigt på utbildningen är givande på många sätt. De språkliga nyanserna, terminologin och fingertoppskänslan i såväl det engelska språket som juridiken i stort som man tog med sig har berikat såväl ens juridiska egenskaper som ens framtidsutsikter. Vidare fick man chansen att lära känna likasinnade ambitiösa juriststudenter. Kursen vidgade ens vyer och gav möjligheten att nätverka med DLA Pipers jurister, en av världens största advokatbyråer. Med detta sagt har Legal English-kursen alla möjligheter att fortsättningsvis både hjälpa studenter med juridisk engelska som att inspirera studenter många inför framtiden.

Till sist var kursen ett ypperligt tillfälle att engagera sig i något vid sidan av studierna. Kursen var både meningsfull och lärorik för oss deltagare. Om man är en person som gillar nya utmaningar och vill öka sitt kontaktnät och samtidigt njuta av fint sällskap och god mat, är Legal English ett måste!

Citat från deltagare

“LE en till studierna givande sidolöpare med härliga människor och nyttiga kunskaper som kulminerar inte bara på DLA:s huvudkontor, utan med den bevisnivå vi jurister älskar mest, skriftligt bevis a.k.a diplom” – Anton, T2.

“Legal English Inte bara lärorikt, utan också riktigt kul!” – Arvid, T3.

“… en rolig möjlighet att få ett ansikte på studenter i andra terminer samtidigt som man får damma av sina språkkunskaper.” – Karin, T3.

För frågor mejla

academicactivities.uppsala@se.elsa.org