STEP

STEP (Student Trainee Exchange Programme) är din chans att uppleva ett annat land samtidigt som du spetsar ditt CV. 

STEP, Student Trainee Exchange Programme, är ELSA:s internationella praktikprogram och exklusivt för dig som medlem. Praktikplatserna anordnas av ELSA-grupper i hela Europa och ger dig möjlighet att göra praktik utomlands och använda dina juridiska kunskaper i praktiken. Praktikplatserna kan pågå mellan två veckor och två år, och kan vara betalda eller med betalt boende. Vilka krav som ställs på språk- och juridiska kunskaper varierar mellan de olika praktikplatserna, men det finns platser att söka både för dig som är i början och i slutet av din utbildning.

Utlysningen av praktikplatser sker två gånger per år, en gång under vårterminen och en gång under höstterminen. Du hittar praktikplatserna och gör din ansökan på step.elsa.org.

Efter att du ansökt får du besked i god tid innan praktiken startar om du blivit antagen. Den lokala ELSA-gruppen som anordnat praktikplatsen finns på plats för att ta hand om dig under hela din praktiktid.

Kontakt vid frågor eller funderingar

Vid frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Vice President for STEP i ELSA Sweden på step@se.elsa.org eller din lokala STEP-ansvarige:

ELSA Gothenburg step.gothenburg@se.elsa.org
ELSA Linköping step.linkoping@se.elsa.org
ELSA Lund step.lund@se.elsa.org
ELSA Stockholm step.stockholm@se.elsa.org
ELSA Umeå step.umea@se.elsa.org
ELSA Uppsala step.uppsala@se.elsa.org
ELSA Örebro step.orebro@se.elsa.org
ELSA Karlstad step.karlstad@se.elsa.org
Karin Otterheim

Min STEP-praktik har varit en oförglömlig upplevelse som har gett mig kunskaper och erfarenheter som jag inte hade kunnat få på annat sätt, och jag är så glad att jag tog chansen att söka!

Karin Otterheim Praktik hos Law Office of Dr. C.A. Theodoulou, Cypern
Fredrik Johansen

Jag vill uppmuntra alla som läser detta att kolla igenom kommande STEP Newsletter, är övertygad om att du hittar något som intresserar dig, och sök! Det blir ett minne för livet.

Fredrik JohansenPraktik hos The Directorate of Fishery, Norge