Nyhetsbrev

ELSA Swedens Newsletter #11

ELSA:s verksamhetsåret är nästan slut, men ditt engagemang behöver inte att vara det! I årets tredje och sista newsletter berättar tre personer om ytterligare engagemang. Dagne berättar om sitt år i styrelsen av ELSA International. Cristina berättar om hur det är att vara aktiv i en internationell arbetsgrupp i ELSA. Nadja berättar om sin praktik på ELSA Swedens samarbetspartner Stockholms Asylbyrå. Trevlig läsning!

Läs nyhetbrevet här:
https://issuu.com/elsasweden/docs/newsletter11

Anslagstavlan

Transition-helg

Den här helgen träffades gamla och nya styrelsen vid Thorgården i Uppsala för att överlämna verksamheten. Vi hoppas att vi kunde lära er de nödvändiga kunskaperna. Vi är imponerande av entusiasm och kunskap och är övertygade att ELSA Sweden är i goda händer.

NCM Gothenburg & styrelse 2016/17 tillsatt!

Över helgen hölls ELSA Swedens andra NCM för verksamhetsåret i Göteborg. Västkusten visade sig från sin bästa sida med strålande solsken, och många valde att hålla sina workshops utomhus. Återigen var vi extremt imponerade av lokalgrupperna, som är lika roliga att umgås med som de är duktiga och entusiastiska. Vi är sorgsna att vårt verksamhetsår redan närmar sig sitt slut.

Än är det inte över dock och det ska bli kul att fortsätta arbetet fram till Augusti när vi lämnar nätverket i den nästa styrelsens händer.

Ett stort tack går till ELSA Gothenburg för ett makalöst NCM och hela nätverket som gjorde den här helgen oförglömlig!

Ett stort grattis får även till den invalda styrelsen. Vi vet att ni kommer att göra ett fantastiskt jobb!

13199089_10209356866746330_357216335_o

President: Lisa Henriksson
Secretary General: Andreas Sahlstedt
Treasurer: Alexander Widén
VP Marketing: Rebecca Ideström
VP AA: Emilie Andrén
VP MCC: David Silverlid
VP S&C: Amanda Sjöberg
VP STEP: Hanna Wallström

1 month ago

ELSA Sweden

ÅRETS VINNARE I UPPSATSTÄVLINGEN

Varje år anordnar ELSA Sweden en uppsatstävling och de senaste åren i samarbete med ASYLBYRÅN, som också suttit i juryn.

Vi vill tacka för alla fina bidrag i år och har nu utsett årets vinnare – Ebba Hagelroth från juristprogrammet i Lund!

Motiveringen till vinnaren är:
Med en pedagogisk analys av rättsfrågan har Ebba på ett elegant sätt redogjort för rättsläget gällandebrittiska medborgares rätt att stanna i Sverige efter Brexit. Vinsten är två veckors praktik på ASYLBYRÅN och en gemensam avslutning med hela teamet. Det ska bli ett sant nöje att få ha Ebba på byrån och ge en inblick i en asyladvokats vardag. Stort grattis till välförtjänt seger!

#Asylbyrån #asyladopkat #asyljurist #humanrights #humanrightslawyer #asylrätt #juristprogrammet #praktik #juriststudent #uppsatstävling #uppsatspraktik #grattis #ELSASweden
... See MoreSee Less

View on Facebook