Human Rights Moot Court Competition

Human Rights Moot Court Competition är en rättegångstävling som ELSA och Europarådet anordnar för juriststudenter över hela Europa och är den enda Moot Court Competition som hålls på engelska om Europakonventionen om de Mänskliga Rättigheterna. Priset för vinnarlaget är oerhört prestigefyllt – en månadslång praktikplats vid Europadomstolen i Strasbourg!

Tävlingen simulerar förfarandet i Europadomstolen och case:n varierar år till år med aktuella frågor relaterade till mänskliga rättigheter. De lag som anmäler sig får möjligheten att arbeta med ett fiktivt case och skicka in skriftliga inlagor som representant för både klaganden och statens räkning. De 16 bästa lagen får den fantastiska möjligheten att besöka och tävla i Europadomstolen i Strasbourg där finalen hålls i slutet av februari. Lagen får bestå av 2-4 personer från samma universitet och som tävlande får laget också ha med sig en coach för att prestera så bra som möjligt.

Genom att delta i denna Moot Court Competition får du möjligheten att lära dig hur det praktiska arbetet med mänskliga rättigheter görs, samtidigt som du övar dina juridiska färdigheter i research, juridisk engelska och juridisk framställan.

Håll utkik på ELSA Internationals hemsida för aktuella deadlines för tävlingen.

Mer information: www.humanrightsmootcourt.org eller kontakta ELSA Swedens ansvariga för Moot Court Competitions på mootcourts@se.elsa.org