Legal English

En återkommande förläsningsserie i lokalgrupperna är Legal English. Föreläsningsserierna varierar till innehåll i lokalgrupperna, men har som gemensamt syfte att förbereda juriststudenter för en internationell karriär genom att förbättra studenternas kunskaper i juridisk engelska.

I år går vår Legal English kurs av stapeln onsdagen den 8 februari kl. 16.30 och fortsätter onsdagarna den 22 februari, 1 mars och 8 mars samma tid (16.30) för att sedan avslutas måndagen den 13 mars kl 16.00. Kursen kommer att äga rum på Handelshögskolan. Nytt för i år är att vi har förlängt undervisningstiden till hela 90 minuter!

Liksom tidigare år kommer Jeff Cracower att leda undervisningen. Han är en kanadensisk konsult i legal english och jobbar för olika advokatbyråer.

Priset för kursen är 250 kronor och i detta ingår, utöver lektionerna, matigare fika, kursmaterial och diplomering. Alla ELSA-medlemmar, gamla som nya, är välkomna att söka. Om du inte redan är medlem så kan du enkelt bli det här på vår hemsida, genom att klicka på ”Bli medlem!” i menyraden. Observera att de högre terminerna har förtur men detta är absolut inget hinder från att söka även om du läser andra terminen.

Anmälan görs till elsa.gothenburg@elsasweden.org. Någon längre motivering är inte erforderlig utan ange endast namn, termin, aktiv mailadress och intresse för kursen. Platserna delas ut efter termin och därefter hur snabbt ni anmält – så först till kvarn! Antalet platser är 27 stycken. Anmälan stänger den 6:e februari kl. 19.00.

Om du har några frågor kan du maila VP of Academic Activities, Cecilia Holm, på vpaa.gothenburg@elsasweden.org.

Stay calm and carry on så ses vi den 8:e!