ELSA Swedens Uppsatstävling

ELSA Sweden presenterar stolt 2018 upplaga av uppsatstävlingen. Årets tävling hålls i samarbete med Advokatfirman Stockholms Asylbyrå AB. Uppgiften är formulerad av Stockholms Asylbyrå som även kommer utse vinnaren som erhåller två veckors praktik hos dem, inklusive lunchmåltider och avslutnings-AW.

Vad gör Asylbyrån?
På Asylbyrån arbetar vi juridiskt med att hjälpa människor från hela världen att få stanna i Sverige. Vi hjälper till genom hela processen, från själva ansöka om tillstånd i landet som lämnas in hos Migrationsverket, till att driva ärenden inför Europadomstolen eller FN:s tortyrkommitté. Vi hjälper människor som vill bosätta sig i Sverige på grund av kärlek till en partner eller familj i landet, människor som flyr undan förföljelse, konflikt eller krig i sitt hemland och många som vill stanna på grund av jobb i Sverige. Det är även många affärsbyråer och arbetsgivare som söker sig till oss för juridisk hjälp med arbetstillstånd för en klient eller anställd på företaget. Oavsett anledning till att någon vill stanna i Sverige så har vi den juridiska kompetensen på Asylbyrån.

Vinnaren av denna tävling får under två veckor ta del av vårt spännande arbete och ges en inblick i asyladvokatens värld.